Jak dodawać lub usuwać użytkowników i zarządzać uprawnieniami
Tylko właściciele i administratorzy mogą dodawać lub usuwać użytkowników z konta.
Dowiedz się, jak dodać nowych użytkowników do konta Klaviyo i ustawić ich role.
Ten artykuł dotyczy dodawania lub usuwania użytkowników, którzy nie są właścicielem, na zwykłym koncie Klaviyo. Jeśli to nie tych informacji szukasz, zajrzyj do naszych artykułów o przenoszeniu własności konta lub dodawaniu lub usuwaniu użytkowników w portfolio.
Omówienie wideo
Dodaj użytkowników
- W lewym dolnym rogu kliknij nazwę swojego konta.
- Przejdź do Ustawienia > Użytkownicy.
- Kliknij Dodaj nowego użytkownika.
- Wpisz adres e-mail nowego użytkownika.
- W sekcji Język kliknij listę rozwijaną, aby wybrać preferowany język dla konta nowego użytkownika. Pamiętaj, że obecnie obsługiwane są tylko English US i Français. Wiadomość e-mail z zaproszeniem wysłana do tego użytkownika będzie w języku, który wybierzesz tutaj. Dowiedz się więcej o ustawieniach języka organizacji i osobistych dla Twojego konta.
- W sekcji Rola wybierz 1 z następujących opcji:
- Administrator
- Zarządca
- Analityk
- Pomoc
- Koordynator kampanii
- Twórca treści
- Kliknij Dodaj użytkownika.
Po dodaniu nowego użytkownika otrzyma on e-mail od naszego zespołu pomocy technicznej z linkiem do skonfigurowania konta. Będzie korzystać z Klaviyo w ustawionym języku, ale w razie potrzeby może zmienić swoje osobiste preferencje językowe.
Zaakceptuj lub odrzuć link dostępu do konta
- Przejdź do skrzynki odbiorczej i wyszukaj e-mail od naszego zespołu pomocy technicznej z tematem Zaproszenie do nowego konta.
Przed zaakceptowaniem zaproszenia do dołączenia do konta wyloguj się ze wszystkich innych kont Klaviyo, aby mieć pewność, że przycisk w wiadomości e-mail zadziała prawidłowo.
- Jeśli zaakceptujesz dostęp, zostaniesz dodany(-a) jako użytkownik do konta. Jeśli odmówisz, nie zostaniesz dodany(-a) do konta.
Wyślij ponownie zaproszenie dla nowego użytkownika
- W lewym dolnym rogu kliknij nazwę swojego konta.
- Przejdź do Ustawienia > Użytkownicy.
- Wybierz kartę Nieaktywni użytkownicy .
- Kliknij 3 kropki obok użytkownika, do którego chcesz ponownie wysłać zaproszenie.
- Wybierz Wyślij zaproszenia ponownie.
- Zaznacz pole wyboru obok adresów e-mail, na które chcesz ponownie wysłać zaproszenie do konta.
- Kliknij Wyślij. Zobaczysz zielony baner informujący, że ponownie wysłano zaproszenie.
Usuń użytkowników
Nie możesz usunąć właściciela konta. Aby usunąć właściciela, musisz najpierw przenieść własność konta na inną osobę.
- Przejdź do Ustawienia > Użytkownicy.
- Kliknij 3 pionowe kropki obok użytkownika, którego chcesz usunąć.
- Wybierz Usuń użytkownika.
- W wyświetlonym oknie modalnym kliknij Usuń użytkownika.
Zarządzaj uprawnieniami
Na stronie ustawień Twojego konta możesz też:
- Zmień rolę istniejących użytkowników, klikając ich adres e-mail i aktualizując ich ustawienia.
- Sprawdź, którzy użytkownicy skonfigurowali swoje konta, a którzy nadal mają oczekujące zaproszenie e-mail.
- Wyślij ponownie e-maile z zaproszeniem do użytkowników, którzy nie ukończyli konfiguracji swoich kont.
- Kliknij użytkownika, aby wyświetlić jego szczegóły, w tym:
- Nazwa
- Adres e-mail
- Kiedy zostali dodani
- Kiedy ostatnio się logowali
- Ich obecna rola