Gebruikers toevoegen of verwijderen en rechten beheren
Alleen eigenaars en beheerders kunnen gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit een account.
Lees hoe je nieuwe gebruikers toevoegt aan een Klaviyo-account en hun rollen instelt.
Dit artikel gaat specifiek over het toevoegen of verwijderen van gebruikers die niet de eigenaar zijn in een regulier Klaviyo-account. Als dit niet is wat je zoekt, bekijk dan onze artikelen over het overdragen van account-eigendom of het toevoegen of verwijderen van gebruikers in een portfolio.
Video-overzicht
Gebruikers toevoegen
- Klik linksonder op je accountnaam.
- Navigeer naar Instellingen > Gebruikers.
- Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen.
- Typ het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in.
- Klik onder Taal op de dropdown om een voorkeurstaal te selecteren voor het account van de nieuwe gebruiker. Let op: op dit moment worden alleen Engels (VS) en Français ondersteund. De e-mailuitnodiging die naar deze gebruiker wordt gestuurd, is in de taal die je hier kiest. Meer informatie over taalinstellingen voor je organisatie en persoonlijke taalinstellingen voor je account.
- Selecteer onder Rol 1 van de volgende opties:
- Beheerder
- Manager
- Analist
- Support
- Campagnecoördinator
- Contentmaker
- Klik op Gebruiker toevoegen.
Zodra je je nieuwe gebruiker toevoegt, ontvangt die een e-mail van ons Support-team met een link om het account in te stellen. Ze ervaren Klaviyo in de taal die je instelt, maar ze kunnen hun persoonlijke taalvoorkeuren wijzigen als dat nodig is.
Accepteer of weiger de link voor accounttoegang
- Ga naar je inbox en zoek naar een e-mail van ons Support-team met het onderwerp New account invitation.
Voordat je de uitnodiging accepteert om lid te worden van het account, moet je je afmelden bij eventuele andere Klaviyo-account om ervoor te zorgen dat de knop in de e-mail goed werkt.
- Als je de toegang accepteert, word je als gebruiker toegevoegd aan het account. Als je dit afwijst, word je niet toegevoegd aan het account.
Een nieuwe uitnodiging voor een gebruiker opnieuw verzenden
- Klik linksonder op je accountnaam.
- Navigeer naar Instellingen > Gebruikers.
- Selecteer het tabblad Inactive gebruikers .
- Klik op de 3 stippen naast de gebruiker naar wie je de uitnodiging opnieuw wilt versturen.
- Selecteer Uitnodigingen opnieuw sturen.
- Vink het vakje aan naast de e-mailadressen waarnaar je de accountuitnodiging opnieuw wilt verzenden.
- Klik op Verzenden. Je ziet een groene banner die je laat weten dat je uitnodiging opnieuw is verzonden.
Gebruikers verwijderen
Je kunt de eigenaar van een account niet verwijderen. Om een eigenaar te verwijderen, moet je eerst de eigendom van het account overdragen aan iemand anders.
- Ga naar Instellingen > Gebruikers.
- Klik op de 3 verticale puntjes naast de gebruiker die je wilt verwijderen.
- Selecteer Gebruiker verwijderen.
- Klik in de modal die verschijnt op Gebruiker verwijderen.
Rechten beheren
Op de instellingenpagina van je account kun je ook:
- Wijzig de rol van bestaande gebruikers door op hun e-mailadres te klikken en hun instellingen bij te werken.
- Bekijk welke gebruikers hun account hebben ingesteld en bij wie de e-mailuitnodiging nog in behandeling is.
- Verstuur uitnodigingsmails opnieuw naar gebruikers die het instellen van hun account niet hebben voltooid.
- Klik op een gebruiker om de details te bekijken, waaronder:
- Naam
- Wanneer ze zijn toegevoegd
- Wanneer ze voor het laatst hebben ingelogd
- Hun huidige rol
Extra hulpbronnen
- Referentie voor gebruikersbeheer en privileges voor statische gebruikersrollen
Leer meer over de verschillende gebruikersrollen binnen Klaviyo, hun accountrechten en toegang, evenals hun mogelijke beperkingen op het platform. Afhankelijk van je rol kan wat je ziet in Klaviyo er anders uitzien. Eigenaars zien bijvoorbeeld andere opties voor accountinstellingen dan beheerders.
- Eigendom van een account overdragen
Ontdek hoe je het eigendom van een Klaviyo-account overdraagt aan een nieuwe eigenaar.
- Je e-mail en wachtwoord van je account bijwerken in Klaviyo
Lees hoe je het e-mailadres en wachtwoord voor je account wijzigt.
- Een portfoliogebruiker toevoegen of verwijderen
Lees hoe je gebruikers aan een portfolio toevoegt of eruit verwijdert.