Een portfoliogebruiker toevoegen of verwijderen
Alleen portfolio-eigenaren kunnen gebruikers toevoegen of verwijderen.
Wat je leert
Lees hoe je gebruikers aan een portfolio toevoegt of eruit verwijdert.
Dit artikel is specifiek voor portfolio's. Als je gebruikers moet toevoegen of verwijderen voor een regulier Klaviyo-account, bekijk dan dit artikel over het toevoegen of verwijderen van accountgebruikers.
Voordat je van start gaat
Voordat je wijzigingen aanbrengt in de gebruikers van je portfolio, moet je weten dat:
- Gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit het portfolio voegt ze niet toe aan of verwijdert ze niet uit een gekoppelde account.
- Portfoliogebruikers kunnen toegang hebben tot gegevens voor elke gekoppelde account.
Bekijk voor meer informatie over de verschillen tussen rollen ons artikel over portfolio gebruikersmachtigingen.
Portfoliogebruikers toevoegen
- Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je portfolio-account.
- Klik op je portfolionaam in de zijbalk en selecteer vervolgens Instellingen > Gebruikers.

- Klik in het gedeelte portfoliogebruikers op Nieuwe gebruiker toevoegen.

- Voer in het modaal venster dat verschijnt het e-mailadres in van de gebruiker die je wilt toevoegen.
- Kies onder Taal de taal voor een nieuwe gebruiker. Dit verandert de taalvoorkeur van een bestaande gebruiker niet.
- Open de dropdown Gebruikersrol en selecteer de rol van de gebruiker.
- Klik op Gebruiker toevoegen.
Nadat je de gebruiker hebt toegevoegd, wordt er een e-mail naar deze gebruiker gestuurd met de uitnodiging om deel te nemen aan het portfolio.
Nieuwe Klaviyo-gebruikers volgen de instructies in de e-mail om een wachtwoord aan te maken, of melden zich aan met single sign-on (SSO) als je portfolio dat vereist. Bestaande Klaviyo-gebruikers accepteren de uitnodiging en loggen in. Gebruikers die wachten op het instellen van een wachtwoord of het accepteren van een uitnodiging, worden weergegeven als Uitnodiging in behandeling in de portfolio.
Als de gebruiker de uitnodiging weigert, wordt die niet toegevoegd aan het portfolio.
Portfoliogebruikers verwijderen
Let op: je kunt de portfolio-eigenaar niet verwijderen. Lees in plaats daarvan hoe je het eigenaarschap van de portfolio overdraagt.
- Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je portfolio-account.
- Klik op de naam van je portfolio in de zijbalk en selecteer vervolgens Instellingen > Gebruikers.
- Klik op het 3-puntenmenu naast de gebruiker die je wilt verwijderen.

- Selecteer Gebruiker verwijderen. Als de gebruiker wordt weergegeven als Uitnodiging in behandeling, selecteer je Uitnodiging annuleren.
- Bevestig dat je de gebruiker uit het portfolio wilt verwijderen door op Gebruiker verwijderen te klikken.
Extra hulpbronnen
- Inzicht in portfoliogebruikersrollen
Lees meer over de rollen en machtigingen voor portfoliogebruikers. Dit artikel beschrijft zowel statische portfoliogebruikersrollen als hoe je een aangepaste gebruikersrol maakt.
- Hoe wijzig je de eigenaar van een portfolio
Lees hoe je de eigenaar van de portfolio kunt wijzigen naar een andere gebruiker.