Jak dodać lub usunąć użytkownika portfolio
Tylko Właściciele portfolio mogą dodawać lub usuwać użytkowników.
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak dodać lub usunąć użytkowników z portfolio.
Ten artykuł dotyczy konkretnie portfeli. Jeśli chcesz dodać lub usunąć użytkowników w przypadku zwykłego konta Klaviyo, sprawdź ten artykuł o dodawaniu lub usuwaniu użytkowników konta.
Kilka słów na początek
Zanim wprowadzisz jakiekolwiek zmiany u użytkowników portfolio, pamiętaj, że:
- Dodanie lub usunięcie użytkowników z portfolio nie dodaje ich ani nie usuwa z żadnego połączonego konta.
- Użytkownicy portfolio mogą mieć dostęp do danych dla każdego połączonego konta.
Aby poznać różnice między rolami, zapoznaj się z naszym artykułem o uprawnieniach użytkowników portfolio.
Dodaj użytkowników portfolio
- Upewnij się, że masz aktywną sesję na koncie portfolio.
- Kliknij nazwę swojego portfolio na pasku bocznym, a następnie wybierz Ustawienia > Użytkownicy.

- W sekcji Użytkownicy portfolio kliknij Dodaj nowego użytkownika.

- W wyświetlonym oknie modalnym wpisz adres e-mail użytkownika, którego chcesz dodać.
- W sekcji Język wybierz język dla nowego użytkownika. To nie zmienia ustawionej już preferencji językowej użytkownika.
- Otwórz menu rozwijane Rola użytkownika i wybierz rolę użytkownika.
- Kliknij Dodaj użytkownika.
Po dodaniu użytkownika do tego użytkownika zostanie wysłany e-mail z zaproszeniem do dołączenia do portfolio.
Nowi użytkownicy Klaviyo postępują zgodnie z instrukcjami w e-mailu, aby utworzyć hasło, lub logują się za pomocą logowania jednokrotnego (SSO), jeśli wymaga tego Twoje portfolio. Obecni użytkownicy Klaviyo akceptują zaproszenie i logują się. Użytkownicy oczekujący na skonfigurowanie hasła lub akceptację zaproszenia są oznaczeni jako Oczekuje na zaproszenie w portfolio.
Jeśli użytkownik odrzuci zaproszenie, nie zostanie dodany do portfolio.
Usuń użytkowników portfolio
Pamiętaj, że nie możesz usunąć właściciela portfolio. Zamiast tego dowiedz się, jak przenieść własność portfolio.
- Upewnij się, że masz aktywną sesję na koncie portfolio.
- Kliknij nazwę swojego portfolio na pasku bocznym, a następnie wybierz Ustawienia > Użytkownicy.
- Kliknij menu z trzema kropkami obok użytkownika, którego chcesz usunąć.

- Wybierz Usuń użytkownika. Jeśli przy użytkowniku widnieje status Oczekuje na zaproszenie, wybierz Anuluj zaproszenie.
- Potwierdź, że chcesz usunąć użytkownika z portfolio, klikając Usuń użytkownika.
Dodatkowe źródła
- Zrozumienie ról użytkowników portfolio
Dowiedz się więcej o rolach i uprawnieniach użytkowników portfolio. W tym artykule przedstawiono zarówno stałe role użytkowników portfolio, jak i sposób tworzenia niestandardowej roli użytkownika.
- Jak zmienić właściciela portfolio
Dowiedz się, jak zmienić właściciela portfolio na innego użytkownika.