Jak zmienić właściciela portfolio
Tylko obecny właściciel portfolio może przenieść własność.
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak zmienić właściciela portfolio na innego użytkownika.
Ten artykuł dotyczy portfolio. Jeśli musisz zmienić właściciela zwykłego konta Klaviyo, zapoznaj się z tym artykułem o przenoszeniu własności konta.
Kilka słów na początek
Zanim wprowadzisz jakiekolwiek zmiany u swoich użytkowników, wiedz, że:
- W portfolio może być tylko 1 właściciel.
- Właściciel portfolio nie musi być właścicielem żadnego połączonego konta. Przeniesienie własności portfolio nie zmienia roli żadnego z użytkowników w połączonych kontach.
- Właściciel portfolio ma pełny dostęp do wszystkich danych z połączonych kont.
- Każdy właściciel i administrator połączonego konta otrzyma e-mail, gdy zmieni się właściciel portfolio.
Aby poznać różnice między rolami, zapoznaj się z naszym artykułem o uprawnieniach użytkowników portfolio.
Przenieś własność portfolio
Jako właściciel portfolio możesz przenieść własność na innego użytkownika portfolio, który zaakceptował zaproszenie i zalogował się. Jeśli ta osoba nie jest jeszcze użytkownikiem portfolio, wykonaj poniższe kroki, aby ją dodać.
Po przeniesieniu Twoja rola zmieni się na administratora portfolio. Tylko nowy właściciel portfolio może przenieść własność z powrotem na Ciebie.
Jak dodać nowego użytkownika do portfolio
- Upewnij się, że masz aktywną sesję na koncie portfolio.
- Otwórz menu konta i wybierz Ustawienia > Użytkownicy.

- Kliknij Dodaj nowego użytkownika.

- W wyświetlonym oknie modalnym wpisz adres e-mail użytkownika, którego chcesz dodać.
- Otwórz listę rozwijaną Rola użytkownika i wybierz początkową rolę portfolio użytkownika. Właściciel portfolio nie jest dostępny podczas zapraszania użytkownika.
- Kliknij Dodaj użytkownika.
Osoba z tym adresem e-mail otrzyma wiadomość e-mail z zaproszeniem do portfolio. Odbiorca musi zaakceptować zaproszenie, a następnie zalogować się, aby zostać użytkownikiem.
Aby przenieść własność portfolio:
- W portfolio otwórz menu konta i wybierz Ustawienia > Użytkownicy.
- Kliknij nazwę użytkownika, któremu chcesz przekazać własność.
- Otwórz listę rozwijaną User Role.
- Wybierz Właściciel portfolio.

- Kliknij Aktualizuj.
Gdy to zrobisz, wybrany użytkownik stanie się właścicielem portfolio, a twoja rola użytkownika zmieni się na administratora portfolio.