Jak zmienić status zgłoszenia w Helpdesk
Tylko role Owner, Admin, Manager lub Support mogą uzyskać dostęp do tej funkcji.
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak zarządzać zgłoszeniami w Helpdesk, w tym jak:
- Zablokuj profil
- Odłóż zgłoszenie
- Oznacz zgłoszenie jako nieprzeczytane
- Zamknij zgłoszenie
Zablokuj profil
Jeśli nie chcesz już otrzymywać wiadomości z określonego numeru telefonu lub od określonego profilu, możesz zablokować jego wiadomości. Wszelkie wiadomości od tego nadawcy znikną trwale z Twoich zgłoszeń i nie zobaczysz żadnych nowych wiadomości, które wyśle. Nie ma możliwości odzyskania wiadomości po ich zablokowaniu.
- Przejdź do Service > Helpdesk.
- Wybierz widok Wszystkie zgłoszenia.
- Otwórz zgłoszenie z profilu, który chcesz zablokować.
- Na górze wątku wiadomości wybierz 3 pionowe kropki.
- Z listy rozwijanej wybierz Zablokuj profil.
Odłóż zgłoszenie
Drzemka tymczasowo ukrywa zgłoszenie wśród otwartych wiadomości na określony czas. Gdy ten czas minie, zgłoszenie pojawi się ponownie w otwartej wiadomości.
Ta funkcja jest przydatna, jeśli masz złożony problem, którego rozwiązanie wymaga czasu, lub jako przypomnienie, aby później zamknąć zgłoszenie.
- Przejdź do Service > Helpdesk.
- Wybierz widok Wszystkie zgłoszenia.
- Otwórz zgłoszenie z profilu, który chcesz zablokować.
- Kliknij przycisk Wstrzymaj .
- W wyświetlonym oknie modalnym wybierz czas drzemki.
- Kliknij Potwierdź , aby odłożyć zgłoszenie.
Gdy minie czas wstrzymania, zgłoszenie pojawia się ponownie jako wiadomość Otwarte — w widoku Moja skrzynka odbiorcza lub Nieprzypisane, w zależności od przypisania zgłoszenia.
Aby wyświetlić wstrzymane wiadomości:
- Wybierz widok Wszystkie zgłoszenia.
- Wybierz filtr statusu wiadomości w jednym z widoków zgłoszeń w skrzynce odbiorczej. Domyślnie jest ustawiony na Otwarte.
- Wybierz Wstrzymane.
Oznacz wiadomości jako nieprzeczytane
Aby łatwo wrócić do wiadomości, oznacz ją jako nieprzeczytaną. Wskaźnik nieprzeczytania (niebieska kropka) pojawi się ponownie przy wiadomości.
- Przejdź do Service > Helpdesk.
- Otwórz zgłoszenie, które chcesz oznaczyć jako nieprzeczytane.
- Na górze wątku wiadomości wybierz 3 pionowe kropki.
- Z listy rozwijanej wybierz Oznacz jako nieprzeczytane.
Gdy to zrobisz, wskaźnik nieprzeczytania (niebieska kropka) pojawi się ponownie dla tego zgłoszenia.
Zamknij zgłoszenie
Zamykanie (zwane też archiwizowaniem) pomaga uporządkować zgłoszenia, przenosząc wiadomość ze Skrzynki odbiorczej do osobnego folderu. Nadal możesz uzyskać dostęp do tych wiadomości, przechodząc do karty Zamknięte, ale nie będą zaśmiecać skrzynki odbiorczej.
Gdy zgłoszenie zostanie oznaczone jako Zamknięte, nie można go ponownie otworzyć. Jeśli klient skontaktuje się ponownie, tworzone jest nowe zgłoszenie. Oznacza to, że ten sam klient może mieć wiele zgłoszeń w Twojej skrzynce odbiorczej. Jeśli jednak klient odpowie w ciągu 3 dni od zamknięcia zgłoszenia, istniejące zgłoszenie zostanie ponownie otwarte.
Aby zamknąć zgłoszenie:
- Przejdź do Service > Helpdesk.
- Otwórz zgłoszenie, które chcesz zamknąć.
- Kliknij przycisk Zamknij .
Dodatkowe źródła
- Przewodnik po Klaviyo Helpdesk
Poznaj Helpdesk Klaviyo, który dzięki danym już zebranym w Klaviyo pomoże Ci zarządzać kontaktami z działem wsparcia ze wszystkich stron.
- Jak zmienić powiadomienia o nowych zgłoszeniach w skrzynce odbiorczej Helpdesk
Dowiedz się, jak zmienić ustawienia powiadomień o nowych zgłoszeniach w Klaviyo Helpdesk. Możesz włączyć powiadomienia, aby łatwiej śledzić nowe zgłoszenia.
- Tworzenie automatyzacji SMS i RCS
Naucz się, jak utworzyć automatyzację, czyli rodzaj wiadomości tekstowej, która umożliwia zadawanie pytań i wysyłanie wiadomości tekstowych do odpowiedzi, a także wysyłanie spersonalizowanych rekomendacji. Możesz tworzyć dwa typy automatyzacji