Så ändrar du status för ett ärende i Helpdesk
Endast rollerna Ägare, administratör, chef eller support kan komma åt den här funktionen.
Du kommer att lära dig
Läs om hur du hanterar ärenden i din Helpdesk, inklusive hur du:
- Blockera en profil
- Snooza ett ärende
- Markera ett ärende som oläst
- Stäng ett ärende
Blockera en profil
Om du inte längre vill få meddelanden från ett visst telefonnummer eller en viss profil kan du blockera deras meddelanden. Alla meddelanden från den här avsändaren försvinner permanent från dina ärenden och du kommer inte att se några nya meddelanden som de skickar. Det finns inget sätt att återställa meddelanden efter att de har blockerats.
- Gå till Service > Helpdesk.
- Välj vyn Alla ärenden.
- Öppna ärendet från profilen som du vill blockera.
- Längst upp i meddelandetråden väljer du de 3 lodräta punkterna.
- I rullgardinsmenyn väljer du Blockera profil.
Snooza ett ärende
Att snooza döljer tillfälligt ett ärende från dina öppna meddelanden under en viss tidsperiod. När tiden har gått ut visas ärendet igen i dina öppna meddelanden.
Den här funktionen är användbar om du har ett komplext problem som du behöver tid att lösa eller som en påminnelse om att stänga ett ärende senare.
- Gå till Service > Helpdesk.
- Välj vyn Alla ärenden.
- Öppna ärendet från profilen som du vill blockera.
- Klicka på knappen Slumra .
- I den modal som öppnas väljer du en snooze-varaktighet.
- Klicka på Bekräfta för att snooza ärendet.
När pausens varaktighet har passerat visas ärendet igen som ett Öppet -meddelande, antingen i vyn Min inkorg eller i vyn Ej tilldelade, beroende på ärendets tilldelning.
Om du vill visa dina pausade meddelanden:
- Välj vyn Alla ärenden.
- Välj filtret för meddelandestatus i en av dina Inbox-ärendevyer. Som standard är detta inställt på Öppen.
- Välj Snoozed.
Markera meddelanden som olästa
För att enkelt kunna gå tillbaka till ett meddelande markerar du det som oläst. Indikatorn för oläst (en blå punkt) visas igen på meddelandet.
- Gå till Service > Helpdesk.
- Öppna ärendet som du vill markera som oläst.
- Längst upp i meddelandetråden väljer du de 3 lodräta punkterna.
- Välj Markera som oläst i rullgardinsmenyn.
När du gör detta visas indikatorn för oläst (blå punkt) igen för den här supportbiljetten.
Stäng ett ärende
Att stänga (kallas även arkivering) hjälper dig att organisera dina ärenden genom att flytta ett meddelande från din inkorg till en separat mapp. Du kan fortfarande komma åt dessa meddelanden genom att gå till fliken Stängda, men de skräpar inte ner inkorgen.
När ett ärende har markerats som Stängt kan det inte återöppnas. Om en kund kontaktar dig igen skapas ett nytt ärende. Det innebär att samma kund kan ha flera ärenden i din inkorg. Men om en kund svarar inom 3 dagar efter att ärendet stängdes återöppnas det befintliga ärendet.
Så här stänger du ett ärende:
- Gå till Service > Helpdesk.
- Öppna ärendet som du vill stänga.
- Klicka på knappen Stäng .
Ytterligare resurser
- Guide till Klaviyo Helpdesk
Lär dig mer om Klaviyo Helpdesk, som hjälper dig att hantera supportkonversationer över alla kanaler, med hjälp av de data du redan har i Klaviyo.
- Så här ändrar du dina aviseringar för nya ärenden i Inbox Helpdesk
Lär dig hur du ändrar dina aviseringsinställningar för nya ärenden i Klaviyo Helpdesk. Du kan aktivera aviseringar för att hjälpa dig hålla koll på nya ärenden.
- Så här skapar du en sms- och RCS-automatisering
Lär dig hur du bygger en automatisering, en typ av textmeddelandekonversation som låter dig ställa frågor, följa upp svar och skicka personliga rekommendationer. Du kan bygga två typer av automatiseringar