Odwołanie do subskrybenta marketingowego Shopify Accepts
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak subskrybenci na Twoim koncie byli synchronizowani z Shopify do Klaviyo, zanim Klaviyo zaktualizowało tę synchronizację w grudniu 2022 r.
Kilka słów na początek
14 grudnia 2022 roku Klaviyo opublikowało aktualizację, która zmienia sposób synchronizowania subskrybentów email z Shopify do Klaviyo. Ta synchronizacja wcześniej opierała się na znaczniku Accepts Marketing w Shopify, ale teraz subskrybenci są synchronizowani za pośrednictwem modelu subskrypcji Shopify.
Ta właściwość nadal synchronizuje się z Klaviyo dla klientów, którzy chcą z niej korzystać, ale nie określa już statusu subskrypcji w Klaviyo i od tego czasu została wycofana przez Shopify.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak obecnie działa synchronizacja subskrybentów w Klaviyo, przejdź do artykułu Jak zsynchronizować subskrybentów e-mail Shopify z listą Klaviyo. Jeśli chcesz zrozumieć, kim są subskrybenci Shopify zsynchronizowani przed grudniem 2022, czytaj dalej.
Jak wcześniej subskrybenci synchronizowali się z Shopify?
Przed 14 grudnia 2022 r. synchronizacja subskrybentów Klaviyo z Shopify opierała się na znaczniku Shopify Accepts Marketing.
Poniżej znajduje się przykład tego, jak ta właściwość pojawiała się w profilu klienta w Klaviyo.
Istnieje kilka sytuacji, które mogły spowodować, że u istniejącego klienta ustawiono Accepts Marketing na false, ale nadal jest subskrybowany do Twojej listy e-mailowej:
- Jeśli klient złożył zamówienie i w tym momencie zdecydował się nie wyrazić zgody na marketing e-mailowy, ale później zasubskrybował(-a) za pomocą formularza rejestracyjnego Klaviyo, nadal zostałby dodany do listy e-mailowej.
- Jeśli klient przeszedł przez realizację zakupu i zaakceptował marketing e-mailowy, zostałby dodany do listy e-mailowej. Jeśli przeszedł przez realizację zakupu ponownie, prawdopodobnie zdecydował(a), że nie będzie subskrybować ponownie, ponieważ już subskrybował(a). W zależności od konfiguracji realizacji zakupu Shopify mógł potraktować to jako brak akceptacji marketingu (Accepts Marketing = false.) Prawdopodobnie nie chcesz traktować tego klienta jak osoby, która wycofała subskrypcję. Zamiast tego warto zachować tego klienta na liście e-mailowej.
Dodatkowo warto zauważyć, że istniejący już klient, który ma ustawioną opcję Accepts Marketing na false, nie zostanie automatycznie ograniczony. Aby dowiedzieć się więcej o ograniczeniu, zapoznaj się z naszym artykułem Zrozumienie ograniczonych profili e-mail.