Så nedgraderar du till gratis, avslutar ett abonnemang eller stänger ditt Klaviyo-konto
Du kommer att lära dig
Lär dig hur du nedgraderar dina abonnemang till gratis, avslutar ett enskilt abonnemang (t.ex. e-post och profiler, sms eller Reviews) eller ditt Konto, samt hur du stänger ditt Klaviyo-konto.
Vad är skillnaden mellan att nedgradera till gratis, avbryta och stänga ett konto?
Alla alternativ stoppar framtida betalningar så att du inte debiteras framöver. De största skillnaderna mellan dessa alternativ är att:
- Att nedgradera till gratis gör att du kan fortsätta använda alla funktioner i Klaviyo.
- Om du avbryter en plan stoppas betalningen för den planen samt alla planspecifika funktioner (t.ex. om du avbryter sms stängs alla sms-meddelanden av, men e-post fortsätter att skickas).
- Om du avbryter ett konto behålls dina data, men alla funktioner stängs av.
- När du stänger ditt Konto raderas alla data i Kontot och all kontoåtkomst tas bort.
Nedgradera till kostnadsfritt | Avsluta abonnemang | Avsluta konto | Avsluta ditt Konto | |
Stoppar framtida betalningar | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ |
Ger framtida åtkomst till ditt Konto | ✔ | ✔ | ✔ | ✖ |
Behåller data intakt | ✔ | ✔ | ✔ | ✖ |
Behåller funktioner aktiverade (t.ex. flöden skickas fortfarande, registreringsformulär är aktiva, du kan exkludera profiler manuellt) | ✔ | Ɵ | ✖ | ✖ |
Innan du börjar
Innan du nedgraderar till gratis, avbryter eller stänger ditt Konto, observera följande:
- Endast ägare eller administratörer av Kontot kan:
- avsluta ett Konto eller en kanal.
- Nedgradera till kostnadsfritt.
- Endast Ägare kan stänga ett konto.
- Den här metoden gäller inte för dem som:
- Har ett abonnemang med manuell fakturering.
- Ha ett avtal som är längre än 1 månad.
- Det går inte att nedgradera till gratis för profilupprätthållna konton.
Om du vill kontrollera om du debiteras manuellt går du till Kontoöversikt i Klaviyo. Om du vill säga upp din prenumeration när du debiteras manuellt kan du kontakta vårt supportteam.
Hjälp- och felsökningsresurser för Konto
Innan du gör några ändringar i dina prenumerationer rekommenderar vi att du tar del av följande resurser som kan hjälpa dig att få ut det mesta av Klaviyo. Som våra användare säger kan ibland några viktiga inställningar eller en enda strategi vara en total game-changer. De här sex resurserna kan hjälpa dig att öka din tillväxt med verktygen som du redan har till hands.
- Kom igång med Klaviyo
- Guide till e-postleveransbarhet
- Skapa en innehållskalender
- Skapa ett flöde för övergiven kundvagn
- Guide till listrensning
- Webbinarium om avancerad inriktning
När du går vidare med att säga upp dina Klaviyo-prenumerationer rekommenderar vi att du även läser vår artikel om att migrera från Klaviyo. Den här resursen förklarar hur du stänger av Klaviyo-funktioner som du inte längre behöver samt hur du överför viktiga data till din nästa tjänsteleverantör (om tillämpligt).
Avbryt en enskild plan eller ditt Konto
Följ stegen nedan om du antingen vill säga upp ett enskilt abonnemang (t.ex. bara sms eller bara profil och e-post) eller säga upp hela ditt Konto.
- Gå till Fakturering.
- I avsnittet Fakturering klickar du på Avbryt abonnemang.
- Välj de abonnemang du vill avbryta. Om du vill avbryta ditt konto väljer du Avbryt alla abonnemang.
- Om du avslutar din sms-plan ska du tänka på att alla flöden som innehåller sms-meddelanden kommer att inaktiveras helt. Det här innebär att alla flöden i ditt Konto som innehåller ett sms-meddelande kommer att inaktiveras och att inga av meddelandena i de flödena, inklusive e-post, kommer att skickas.
- Om du väljer att säga upp din sms-plan i slutet av faktureringsperioden inaktiveras alla flöden med sms-meddelanden den sista dagen i den perioden.
- Om du väljer att säga upp din sms-plan omedelbart inaktiveras alla flöden med sms-meddelanden omedelbart.
- Klicka på Fortsätt.
- Välj orsaken/orsakerna till att du vill avbryta och klicka sedan på Fortsätt.
- Välj när ditt abonnemang ska avslutas:
- I slutet av faktureringscykeln (rekommenderas).
- Kampanjer och flöden kommer att fortsätta skickas fram till det datum som anges som sista dagen i den här faktureringscykeln.
- Om du har sagt upp en sms-plan inaktiveras flöden som innehåller sms-meddelanden helt den sista dagen i faktureringscykeln.
- Integrationer fungerar också fram till den sista dagen i faktureringscykeln.
- I slutet av din faktureringscykel kommer du inte längre att kunna skicka meddelanden i Klaviyo och alla integrationer och framtida betalningar kommer att inaktiveras.
- Omedelbart
- Obs: Klaviyo kommer inte att utfärda någon återbetalning för återstoden av faktureringscykeln
- Ditt abonnemang avslutas omedelbart
- Integrationer och framtida betalningar kommer att inaktiveras.
- Flöden kommer att hamna i utkastläge och inte längre skickas.
- Om du avslutar en sms-plan kommer alla flöden som innehåller ett sms-meddelande att inaktiveras helt omedelbart.
- Schemalagda och nya kampanjer kommer inte längre att skickas.
- I slutet av faktureringscykeln (rekommenderas).
- Ange kontonamnet för att bekräfta.
- Klicka på Avsluta abonnemang.
- Välj när ditt abonnemang ska avslutas:
- Ange kontonamnet för att bekräfta.
- Klicka på Avsluta abonnemang.
- Klicka på Avsluta.
Nedgradera till kostnadsfritt
Om du vill använda ett gratis abonnemang i Klaviyo måste du först säga upp det.
- Om du har 2 eller fler abonnemang innebär att du säger upp 1 att det automatiskt ställs in på gratisabonnemanget.
- Exempel: om du betalar för både sms och recensioner kommer uppsägning av din sms-plan automatiskt att ställa in den på gratisplanen.
- Om du vill att alla abonnemang i ditt Konto ska vara på gratisversionen avslutar du Kontot och återaktiverar det sedan som gratis.
När du har sagt upp dina prenumerationer kan du fortfarande välja att återaktivera som ett gratiskonto. Genom att göra det kan du få tillbaka åtkomst till många centrala Klaviyo-funktioner men du kommer att vara begränsad till sändningsgränserna i en gratisplan i stället för din ursprungliga betalda prenumeration.
Observera att när du återaktiverar som ett gratiskonto har du fortfarande åtkomst till dina data från ditt tidigare betalda konto.
- Navigera tillbaka till Fakturering.
- Gå till fliken Inställningar .
- Scrolla ner till avsnittet Återaktivera ditt Konto.
- Klicka på Återaktivera till kostnadsfritt.
- Bekräfta din återaktivering.
Det är viktigt att notera att du behöver slå på flöden igen och schemalägga om dina kampanjer när du återaktiverar ditt konto till en kostnadsfri prenumeration. Dessutom kan du behöva aktivera eventuella e-handels - eller tredjepartsintegrationer när du återaktiverar.
Stäng konto
När du stänger ditt Konto raderas alla data i Kontot. Exportera de data du vill behålla innan du stänger ditt Konto.
Så här tar du bort ditt konto permanent:
- Gå till Fakturering.
- Följ stegen för betalda eller kostnadsfria abonnemang:
- För betalda abonnemang:
- Högst upp på sidan klickar du på Avbryt abonnemang.
- Markera Stäng konto.
- Klicka på Fortsätt.
- För kostnadsfria abonnemang: klicka på Stäng konto.
- För betalda abonnemang:
- Välj orsaken/orsakerna till att du vill avbryta och klicka sedan på Fortsätt.
- Exportera alla data du vill behålla:
- Kampanjanalys.
- Flödesanalys.
- profil.
- mall.
- Klicka på Fortsätt.
- Bekräfta Kontots namn.
- Klicka på Stäng konto.
- Välj Avsluta konto.
Du loggas omedelbart ut från ditt konto och det raderas.
Ytterligare resurser
- Så migrerar du från Klaviyo
Lär dig vilka steg du ska ta när du migrerar från Klaviyo, oavsett om du byter till en annan leverantör för sms, e-post eller båda.
- Så fungerar Klaviyo-fakturering
Lär dig hur Klaviyo fakturerar kunder för profiler och e-post, mobilmeddelanden, Reviews, Advanced Klaviyo Data Platform (tidigare ”kunddataplattform”), Klaviyo Marketing Analytics, Klaviyo Customer Hub, Helpdesk och Customer Agent.