Jak zamknąć konto portfolio
Aby zamknąć portfolio, musisz być właścicielem portfolio.
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak zamknąć konto portfolio w Klaviyo, co trwale usuwa portfolio i jego metryki. Zamknięcie portfolio powoduje odłączenie wszystkich kont, ale nie ma innego wpływu na żadne połączone konto.
Ten artykuł zawiera instrukcje tylko dla portfolio. Aby uzyskać informacje o zamknięciu zwykłego konta, zobacz jak anulować, zamknąć lub obniżyć plan konta do wersji bezpłatnej.
Zamknij portfolio
Zamknięcie portfolio usuwa je oraz wszystkie dane w tym portfolio.
Po usunięciu nie można odzyskać portfolio. Zamiast tego trzeba je odtworzyć, ręcznie łącząc ponownie każde konto i ponownie ustanawiając metryki.
- Jeśli jesteś właścicielem portfolio, kliknij nazwę konta w lewym dolnym rogu.
- Wybierz Ustawienia > portfolio.
- Przewiń w dół do sekcji Zamknij portfolio
- Wybierz przycisk Zamknij portfolio .
- Wybierz powód, dla którego zamykasz portfolio:
- Konsolidacja portfolio
- Konsolidujemy portfoliose
- Problem z portfolio
- Portfolio jest trudne w użyciu.
- Portfolio nie ma funkcji ani funkcjonalności, których potrzebuję.
- W portfolio występują problemy lub błędy.
- Inne
- Testowanie portfolio
- Nie jest już potrzebne
- Konsolidacja portfolio
- Opcjonalnie: opowiedz nam więcej o tym, dlaczego zamykasz konto, aby Klaviyo mogło wprowadzać usprawnienia.
- W prawym górnym rogu wybierz Kontynuuj .
- Przed kontynuowaniem wyeksportuj poniższe elementy, klikając przyciski Eksportuj CSV :
- Rozliczenie
- Metryki
- W prawym górnym rogu wybierz Kontynuuj .
- Potwierdź nazwę portfolio (wielkość liter nie ma znaczenia).
- Gdy będziesz gotowy(-a), aby zakończyć usuwanie tego portfolio, wybierz Zamknij portfolio.
- To działanie usuwa wszystkie dane portfolio.
Po zamknięciu portfolio nastąpi wylogowanie z Klaviyo. Aby uzyskać dostęp do innego konta, musisz zalogować się ponownie.