Anulowanie zaplanowanej lub wysyłanej kampanii
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak anulować kampanię, która została zaplanowana lub częściowo wysłana. Nie można anulować kampanii, które zostały już w pełni wysłane. Jeśli nie widzisz opcji anulowania kampanii, wykonując poniższe kroki, oznacza to, że wysyłanie jest już zakończone i nie można jej już anulować.
Dowiedz się, jak wprowadzać zmiany w zaplanowanej kampanii.
Anuluj zaplanowaną kampanię
- Kliknij kartę Kampanie .
- Kliknij ikonę z 3 kropkami po prawej stronie wiadomości, którą chcesz anulować.
- Kliknij Anuluj.
- Potwierdź anulowanie w wyświetlonym oknie modalnym.
Po potwierdzeniu chęci anulowania zobaczysz, że status wysyłki zmieni się z Zaplanowano na Anulowano. Zobaczysz też komunikat informujący, że aby wysłać ponownie, trzeba sklonować anulowaną kampanię.
W przypadku dużych kampanii sam proces planowania może zająć trochę czasu. Przycisk Anuluj pojawi się zarówno wtedy, gdy planowanie wciąż trwa, jak i po jego zakończeniu.
Anulowanie kampanii w trakcie wysyłki
- Kliknij kartę Kampanie .
- Kliknij ikonę 3 kropek po prawej stronie wiadomości, którą chcesz anulować.
- Kliknij Anuluj.
- Potwierdź anulowanie.
Po potwierdzeniu chęci anulowania zobaczysz, że status kampanii zmieni się z Sending na Canceled During Send.
Gdy anulujesz kampanię w trakcie wysyłki, pamiętaj, że Klaviyo nie może cofnąć (tj. „odwysłać”) wiadomości, które zostały już dostarczone. Anulowanie zapobiega tylko wysyłaniu pozostałych wiadomości (tych, które są w kolejce, ale nie zostały dostarczone).
Liczba wiadomości z kampanii, które ostatecznie zostaną dostarczone, zależy od tego, kiedy klikniesz Anuluj i na jakim etapie jest proces wysyłania.
Dostępne statystyki dla kampanii, która jest częściowo wysłana, są dostępne w przeglądzie tej kampanii. W tym raporcie możesz też zobaczyć datę zaplanowania kampanii oraz datę anulowania.