Automatiseringen bewerken, uitschakelen of verwijderen
Alleen eigenaren, beheerders en managers hebben toegang tot deze functie.
Wat je leert
Meer informatie over hoe je je automatiseringen in Klaviyo kunt updaten, uitschakelen of verwijderen. In alle gevallen moet je een actieve automatisering hebben.
Wanneer je een automatisering bewerkt, uitschakelt of verwijdert, worden alle personen die op dat moment door die automatisering gaan eruit gehaald.
Voordat je van start gaat
Houd er rekening mee dat:
- Je moet een automatisering uitschakelen om deze te bewerken.
- Verwijderen is permanent; je kunt verwijderde automatiseringen niet herstellen.
- Alle cijfers die voor een automation worden weergegeven, zijn cumulatief (dat wil zeggen: ze worden niet gereset wanneer je een automation bewerkt of uitschakelt).
- Momenteel is er geen manier om de prestaties van een specifieke versie van een automatisering te bekijken.
Verschil tussen het uitschakelen en verwijderen van een automatisering
Wanneer je een automatisering uitschakelt, zorgt dat er simpelweg voor dat mensen deze niet meer kunnen activeren. Alle data, berichten en aanbevelingen blijven intact.
Als je een automation verwijdert, wordt deze permanent verwijderd uit je Klaviyo-account. Als je deze opnieuw wilt maken, moet je helemaal opnieuw beginnen.
Bewerk of schakel een automatisering uit
Om een automatisering te wijzigen of uit te schakelen:
- Ga naar het tabblad Automations en selecteer de automation.
- Klik rechtsboven op de knop Uitschakelen .
- Let op: als je dit doet, verlaat iedereen in de automatisering meteen (d.w.z. ze ontvangen geen aanbeveling of het fallback-antwoord).
- Als je de automatisering uit wilt zetten, stop je hier; zo niet, breng dan alle wijzigingen aan die je wilt in de automatisering (berichten bijwerken, aanbevelingen, enz.).
- Klik op Inschakelen om je wijzigingen op te slaan en ervoor te zorgen dat de automatisering weer wordt geactiveerd.
Een automatisering verwijderen
Houd er rekening mee dat je een automatisering niet kunt herstellen zodra deze is verwijderd. Wanneer je verwijdert, worden ook alle gegevens, berichten, enz. voor die automatisering verwijderd. Daarnaast geldt: als de automatisering is ingeschakeld, beëindigt het verwijderen van de automatisering alle gesprekken voor iedereen die erin zit.
Zo verwijder je een automatisering:
- Ga naar het tabblad Conversations > Automatiseringen .
- Zoek de automatisering die je wilt verwijderen.
- Klik op de 3 verticale puntjes.
- Selecteer Verwijderen.
- Bevestig dat je de automatisering wilt verwijderen om door te gaan.
Extra hulpbronnen
- Een sms- en RCS-automatisering maken
Leer hoe je automatisering bouwt, een type tekstberichtgesprek waarmee je vragen kunt stellen, reacties kunt opvolgen en gepersonaliseerde aanbevelingen kunt sturen. Je kunt twee soorten automatiseringen bouwen
- Automatiseringen bekijken in voorbeeldweergave
Ontdek hoe je kunt zien hoe automatiseringsberichten eruitzien voor klanten en hoe je de volledige automatisering kunt testen zonder deze in te schakelen.
- Zo bekijk je analyses voor een automatisering
Bekijk hoe je de prestaties van een automatisering controleert, inclusief hoeveel mensen deze zijn binnengekomen of hebben voltooid.