Så här redigerar du, stänger av eller tar bort automatiseringar
Du behöver behörighet att redigera automationer för att slutföra de här stegen. Ägare, administratörer och managers har den här behörigheten.
Du kommer att lära dig
Lär dig hur du uppdaterar, stänger av eller tar bort en befintlig automation i Klaviyo. Du kan redigera eller ta bort en automation oavsett om den är på eller av.
Om du stänger av eller tar bort en Aktiv automation avslutas alla konversationer som pågår just nu. Det händer också när du stänger av en automation för att redigera den.
Innan du börjar
Observera att:
- Du måste stänga av ett automatiseringsflöde innan du redigerar dess meddelanden, rekommendationer eller konversationsvägar. Om den redan är av kan du börja redigera den.
- Borttagning är permanent; du kan inte återställa borttagna automatiseringar.
- Automatiseringsanalys omfattar de senaste 30 dagarna, inte automatiseringens hela livstid. Att redigera eller stänga av en automatisering startar inte en ny rapporteringsperiod.
- För närvarande finns det inget sätt att se resultatet för en specifik version av en automation.
Skillnaden mellan att stänga av och att ta bort en automatisering
Om du stänger av en automatisering hindras nya konversationer från att starta och konversationer som redan pågår avslutas. Den behåller automatiseringens data, meddelanden och rekommendationer så att du kan redigera den eller slå på den igen senare.
När du tar bort en automatisering tas den bort permanent från sidan Automations. Du kan inte längre komma åt dess meddelanden, rekommendationer eller analyser där. Om du ville återskapa den skulle du behöva börja från början.
Redigera eller stäng av en automatisering
Så här ändrar eller inaktiverar du en automatisering:
- Navigera till Innehåll > Automations och välj automationen.
- Om flödet är aktiverat klickar du på Stäng av i det övre högra hörnet. Om den redan är avstängd kan du hoppa till redigeringssteget nedan.
- Om du bekräftar den här åtgärden avslutas pågående konversationer omedelbart. Kunder får ingen rekommendation eller reservsvar när deras konversation avslutas på det här sättet.
- Granska varningen och klicka på Stäng av för att bekräfta. Om du bara vill stänga av automatiseringen, stanna här.
- Om du vill redigera flödet öppnar du meddelandet, rekommendationen eller inställningarna som du vill ändra. Gör dina ändringar och klicka på Spara i konfigurationspanelen. Upprepa för varje objekt som du vill uppdatera. Du kan låta flödet vara avstängt efter att du har sparat.
- När du är redo för att automatiseringen ska börja trigga igen klickar du på Slå på. Om ett fel visas åtgärdar du problemet som beskrivs i felmeddelandet, sparar det berörda objektet och försöker igen.
Ta bort en automatisering
Du kan inte återställa ett flöde när det har tagits bort eller komma åt dess meddelanden, rekommendationer och analyser från sidan Automations. Om automationsflödet är aktiverat avslutar du också alla konversationer som pågår just nu om du tar bort det. Stäng av det i stället om du vill spara det för senare användning.
Så här tar du bort en automatisering:
- Navigera till Innehåll > Automatiseringar.

- Hitta den automatisering som du vill radera.
- Klicka på menyn med tre punkter på det automatiseringskortet.

- Välj Radera.
- Granska varningen och klicka på Ta bort för att bekräfta.

Ytterligare resurser
- How to create a SMS and RCS automation
Learn how to build an automation, a type of text message conversation that allows you to ask questions, followup to responses, and send personalized recommendations. You can build two types of automations
- How to preview automations
Learn how to see how automation messages will appear to customers as well as how to test the entire automation without turning it on.
- How to view analytics for an automation
See how to check the performance of an automation, including how many people entered or completed it.