Een flow archiveren of verwijderen
Wat je leert
Leer hoe je Klaviyo-flows die niet meer worden gebruikt kunt archiveren of verwijderen.
- Als je een flow archiveert, wordt deze verwijderd uit de hoofdweergave van je tab Flow, maar je kunt hem nog steeds bekijken of verwijderen via een aparte gearchiveerde weergave. Je kunt ook de flow uit het archief halen om hem terug te zetten naar de hoofdtab Flow.
- Als je een flow verwijdert, wordt deze permanent uit je Klaviyo-account verwijderd en worden alle analyses die aan de flow gerelateerd zijn ook verwijderd.
Als je een flow archiveert of verwijdert, worden ontvangers geannuleerd.
Wanneer je een flow archiveert of verwijdert, worden er geen toekomstige ontvangers in de wachtrij geplaatst en worden alle ontvangers in de wachtrij geannuleerd. Als je een flow tijdelijk wilt pauzeren en je wilt dat die nog steeds op je tabblad Flow verschijnt, adviseren we alle flow-acties naar de conceptmodus te zetten.
Wanneer moet ik een flow archiveren en wanneer verwijderen?
Als je een flow archiveert of verwijdert, verdwijnt deze uit je tabblad Flows. In veel gevallen is het beter om een flow te archiveren dan deze permanent te verwijderen, omdat archiveren de analyses van de flow in je account behoudt. Je kunt een flow archiveren als je nog wilt dat de analyses van de flow worden weergegeven in je dashboard en rapporten, of als je de flow wilt kunnen herstellen voor het geval je het ontwerp later nog wilt raadplegen.
Voorbeelden van wanneer je een flow archiveert:
- Je stelt een flow in voor een specifieke feestdag of promotie-evenement, maar na het evenement wordt de flow niet meer gebruikt, dus wil je voorkomen dat die je tabblad Flows onoverzichtelijk maakt terwijl je de analyses behoudt.
- Je hebt een nieuwe versie van een bestaande flow gemaakt en je wilt de bestaande flow vervangen, terwijl je de analytics behoudt.
- Je was aan het experimenteren met een ontworpen flow, maar je wilt opnieuw beginnen. Je wilt niet dat je oorspronkelijke ontwerp op je tabblad Flow wordt weergegeven, maar je wilt het wel bewaren om later het ontwerp of de analyses te raadplegen.
Anders kun je een flow verwijderen om deze permanent uit je account te verwijderen.
Voorbeelden van wanneer je een flow verwijdert:
- Je hebt per ongeluk een nieuwe flow gemaakt of een bestaande flow gekloond en je wilt deze verwijderen van je tabblad Flows.
- Je komt erachter dat een flow niet werkt zoals bedoeld en je opnieuw wilt beginnen, maar je wilt de oorspronkelijke flow ook uit je tabblad Flows verwijderen en je hoeft het ontwerp of de analyses later niet meer te raadplegen.
Hoe heeft het archiveren van een flow invloed op analytics?
Gearchiveerde flows worden standaard meegenomen in de analyses van je account. Je hebt echter de optie om gearchiveerde flow uit te sluiten, waar je flow-analyses ook bekijkt.
Aangepaste rapportage
Als je aangepaste rapportage gebruikt om een flowprestatierapport te maken, zie je onder de sectie Standard Flow Metrics de optie Gearchiveerde flows uitsluiten. Dit staat standaard uitgevinkt.
Dashboards
Als je een dashboard voor flowprestaties bouwt, zie je bovenaan het dashboard de optie Gearchiveerde flows uitsluiten als selectievakje. Deze is standaard niet aangevinkt.
Hoe herstel ik een gearchiveerde flow?
Als je al een flow hebt gearchiveerd, kun je die herstellen door de stappen te volgen in onze handleiding over hoe je een gearchiveerde flow kunt herstellen. Verwijderde flow worden permanent verwijderd en kunnen niet worden hersteld.
Flow archiveren
- Ga naar het tabblad Flows en zoek de flow die je wilt archiveren.
- Klik op het pictogram Acties rechts van de flow die je wilt archiveren.
- Klik op Archiveren.
Gearchiveerde flows bekijken
- Navigeer naar het tabblad Flows.
- Klik rechtsboven op de vervolgkeuzelijst Opties.
- Klik op Gearchiveerde flows bekijken.
Hiermee ga je naar de weergave Gearchiveerde flows waar je gearchiveerde flows kunt herstellen of verwijderen.
Je kunt eenvoudig terugnavigeren naar de hoofdweergave van het tabblad Flow door op de vervolgkeuzelijst Opties te klikken en Niet-gearchiveerde flow weergeven te kiezen.
Een flow verwijderen
Bestaande flow kun je verwijderen, rechtstreeks vanuit de hoofdweergave van het tabblad Flow of vanuit de gearchiveerde weergave.
Wanneer je een flow verwijdert, worden er geen toekomstige ontvangers in de wachtrij gezet en worden alle ontvangers in de wachtrij geannuleerd. Het is echter belangrijk om te weten dat als je een flow verwijdert, alle Analytics die ooit aan deze flow gekoppeld was volledig uit je account wordt verwijderd; je kunt geen Analytics uit het verleden herstellen. Als je de Analytics niet wilt verliezen, adviseren we je in plaats daarvan om de flow te pauzeren door alle flow-acties naar de conceptmodus te zetten.
- Ga naar het tabblad Flows en zoek de flow die je wilt verwijderen.
- Klik op het pictogram Acties rechts van de flow die je wilt archiveren.
- Klik op Verwijderen.
Hetzelfde kun je doen vanuit de weergave Gearchiveerd.
Voordat je een flow verwijdert, wordt je gevraagd om bevestiging omdat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt. Klik op Flow verwijderen als je zeker weet dat je deze definitief wilt verwijderen.