Så återställer du en tidigare version av ett flöde
Du kommer att lära dig
Läs mer om hur du ser sparade versioner av ett flöde, förhandsgranskar en version, återställer en version och kopierar en version till ett nytt flödesutkast.
Versionshistorik lanseras gradvis. Om historikpanelen inte har en flik för Versioner är versionshistorik inte tillgänglig i ditt Konto ännu.
Innan du börjar
- Klaviyo sparar en version av ett flöde varje gång du sparar en ändring i det. Det här börjar när versionshistorik blir tillgänglig i ditt Konto. Du kan inte återställa ändringar från före det datumet. De fortsätter att vara synliga på panelens flik Ändringslogg. Mer information finns i Så granskar du ett flödes historik.
- För att återställa en version eller kopiera den till ett utkast måste din användarroll ge dig behörighet att redigera flöden. Om du inte ser Återställ eller Duplicera som utkast kan du fråga en administratör för kontot.
- En version innehåller flödets struktur och inställningar. Det omfattar steg, tidsfördröjningar, delningar, filter, A/B-tester och meddelandeinställningar, som ämnesrad och förhandsvisningstext. En version innehåller inte innehållet som du redigerar i en e-post- eller sms-mall. Ändringar i e-postmallar med dra-och-släpp sparas i mallens egen versionshistorik. Mer information finns i Så här visar och återställer du versioner av e-postmallar.
Om flödesversioner
Klaviyo sparar en version när du ändrar ett flöde i flödesverktyget, med Composer eller med API:et. Klaviyo lägger ändringarna som du gör under en 15-minutersperiod i en och samma version. När du väljer en vinnare för ett A/B-test sparar Klaviyo också en version.
Varje version visar:
- Datumet och tiden för ändringen.
- Användaren som gjorde ändringen. Klaviyo visar användarens e-postadress. Ändringar från Klaviyo-personal visas som Klaviyo Support. Vissa automatiska ändringar, till exempel ett A/B-test som väljer en vinnare, visas som System. Ändringar som görs via API:et visas som via API när Klaviyo inte kan koppla dem till en användare.
- En Composer -etikett, om ändringen gjordes med Composer.
- Antalet ändringar och en lista över ändringarna.
Den senaste versionen är märkt Aktuell.
Öppna versioner för ett flöde
- Öppna flödet.
- I flödets sidhuvud klickar du på ikonen Visa flödeshistorik.
- Panelen Versionshistorik öppnas på fliken Versioner. De nyaste versionerna visas överst.
- Om du vill se ändringarna i en version expanderar du versionen. För vissa ändringar, till exempel tidsfördröjningar och filter, visar den expanderade versionen det gamla värdet och det nya värdet.
- Om du vill se fler versioner klickar du på Läs in fler längst ned i panelen.
Förhandsgranska en tidigare version
Använd Visa version för att titta på en version innan du återställer den. Förhandsvisningen ändrar inte ditt flöde.
- I panelen Versionshistorik klickar du på menyn på versionen.
- Klicka på Visa version. Arbetsytan visar den versionen. En banner visar ”Visar en tidigare version – skrivskyddad”.
- Klicka på Stäng för att gå tillbaka till det aktuella flödet. Klicka på Återställ för att återställa den här versionen.
Återställ en tidigare version
- I panelen Versionshistorik klickar du på menyn på den version du vill använda.
- Klicka på Återställ.
- Läs bekräftelsen. Klicka sedan på Återställ. Om återställningen påverkar ett A/B-test visar knappen Avsluta testet och återställ.
När du återställer en version:
- Den versionen blir den aktuella versionen av flödet. Om flödet är live skickar Klaviyo med den återställda versionen direkt.
- Klaviyo sparar versionen som du ersatte, så att inga ändringar går förlorade.
- Återställningen visas som en ny version. Dess titel är ”Återställd från” och datumet för versionen som du återställde.
- Profiler som redan finns i flödet fortsätter från sin nuvarande position i det återställda flödet. Om en profil väntar vid ett steg som återställningen tar bort flyttas profilen till nästa steg. Om det inte finns något nästa steg lämnar profilen flödet.
Om du vill ångra en återställning återställer du versionen från innan återställningen. En återställning ändrar inte flödets analys. Om du vill jämföra resultat före och efter en återställning filtrerar du analysen efter datumintervall.
Återställ ett flöde som har ett A/B-test
- Om ett A/B-test körs i det aktuella flödet avslutas testet när du återställer. Klaviyo väljer ingen vinnare. Testresultaten fortsätter att vara tillgängliga i rapportering.
- Om versionen som du återställer hade ett pågående A/B-test kommer testet tillbaka som ett utkast. Meddelandet kan fortsätta vara aktivt och skickas utan testet. En återställning startar inte ett test. Om du vill testa igen startar du testet.
- Om ett A/B-test har konfigurerats men inte startats tar återställningen bort det.
Klaviyo visar en varning före återställningen när ett A/B-test påverkas.
Kopiera en version till ett nytt flödesutkast
Använd Duplicera som utkast för att skapa ett nytt flöde från en version. Ditt nuvarande flöde ändras inte.
- I panelen Versionshistorik klickar du på menyn på versionen.
- Klicka på Duplicera som utkast.
- Ange ett namn för det nya flödet. Namnet får inte börja med =, + eller @ och får inte vara längre än 255 tecken.
- Klicka på Fortsätt. Ett meddelande visar ”Utkast skapat”. Om du vill öppna det nya flödet klickar du på Öppna.
Det nya flödet är ett separat utkast. Det omfattar inte historiken eller analyserna för det ursprungliga flödet.
Se en Composer-konversation
Om en ändring gjordes med Composer har versionen en Composer -etikett. Om du vill öppna Composer-konversationen som gjorde ändringen klickar du på menyn på versionen och sedan på Visa chatt. Du kan bara visa Composer-chatten om du initierade konversationen.
Filtrera versioner
På fliken Versioner klickar du på filterikonen. Filtrera sedan efter åtgärd, efter typ av ändring (skapad, uppdaterad eller borttagen), efter användare eller efter tidsintervall. Varje flik har sin egen sökning och sina egna filter.
Felsökning
- ”Inga versioner har sparats för det här flödet än.” Ingen har ändrat flödet sedan versionshistoriken blev tillgänglig. Klaviyo sparar en version efter nästa ändring. Nya flöden börjar alltid med en version av typen ”Skapat flöde”.
- ”Vi kunde inte återställa den här versionen. Försök igen.” Försök igen. Om felet kvarstår kontaktar du supporten. Ange flödes-ID:t och länken till versionen: klicka på Visa version och kopiera sedan webbadressen.
- ”Vi kunde inte läsa in den här versionen. Försök igen.” Stäng förhandsgranskningen och försök igen.
- ”Vi kunde inte duplicera den här versionen till ett nytt utkast. Försök igen.” Försök igen. Om felet kvarstår kan du kontakta supporten. Ange flödes-ID:t och länken till versionen: klicka på Visa version och kopiera sedan webbadressen.
- Återställning är inte tillgängligt för en version med ett tidigare A/B-test. Om Klaviyo inte kan identifiera det A/B-test som versionen avslutades med kan den inte återställa det vinnande innehållet, så den blockerar återställningen. Välj en annan version.
- Det återställda flödet visar en avisering om en borttagen lista, ett borttaget segment eller ett borttaget flöde. Versionen använder ett objekt som togs bort efter att versionen sparades. Ersätt objektet i flödet.
- Äldre ändringar har inte Återställ. Ändringar från innan versionshistorik blev tillgänglig finns på fliken Ändringslogg. Du kan se dem, men du kan inte återställa dem.
Ytterligare resurser
- Så här granskar du ett flödes historik
Lär dig hur du kommer åt ett flödes ändringslogg och vad den visar.
- Felsökningsguide
Lär dig hur du felsöker ett flöde när du märker att det beter sig annorlunda än förväntat.
- Förstå hur kontakter rör sig genom ett flöde
Lär dig hur kontakter rör sig genom ett flöde. Flöden är automatiserade Klaviyo-arbetsflöden som sätts i rörelse av en första utlösare och sedan innehåller ett eller flera steg. Flöden kan byggas för att skicka snabb kommunikation till mottagare, eller så kan de helt enkelt tillämpa vissa åtgärder, som att uppdatera ett specifikt fält på en profil.