Jak dodać lub usunąć konto z portfolio
Aby dodać konto, musisz być właścicielem portfolio oraz właścicielem lub administratorem w koncie, które chcesz dodać. Aby usunąć konto, możesz użyć portfolio jako jego właściciel lub użyć konta jako właściciel lub administrator.
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak dodać lub usunąć konto z istniejącego portfolio w Klaviyo.
Ten artykuł jest przeznaczony tylko dla osób z istniejącym portfolio. Jeśli nie masz portfolio, zobacz jak skonfigurować portfolio.
Dodaj konto do portfolio
- Zaloguj się do swojego konta portfolio.
- Przejdź do Zarządzaj > Konta.

- W prawym górnym rogu wybierz Dodaj konta.
- Zaznacz pola wyboru przy koncie/kontach, które chcesz dodać, na karcie Dostępne.
Uwaga: musisz być właścicielem lub administratorem na koncie, które chcesz dodać. Konta pojawiają się na karcie Niedostępne, jeśli nie jesteś właścicielem ani administratorem lub jeśli osiągnęły limit połączonych portfolio.

- Wybierz opcję Dodaj.
Usuń konto z portfolio
Możesz usunąć konto z portfolio zarówno z poziomu portfolio, jak i bezpośrednio z konta. Usunięcie konta powoduje odłączenie go od portfolio; nie usuwa konta Klaviyo ani jego danych. Aby dodać je z powrotem, właściciel portfolio musi wykonać powyższe kroki.
Portfolio musi zawierać co najmniej 1 konto. Nie możesz usunąć jego ostatniego konta, korzystając z żadnej z poniższych metod. Najpierw dodaj inne konto, jeśli chcesz nadal korzystać z portfolio.
Instrukcje dotyczące portfolio
Tylko właściciel portfolio może usunąć konto z portfolio. Nie potrzebujesz roli na połączonym koncie, aby usunąć je w ten sposób. Aby to zrobić:
- Zaloguj się do swojego konta portfolio.
- Przejdź do Zarządzaj > Konta.

- Wyszukaj konto, które chcesz usunąć.
- Kliknij menu z 3 kropkami obok tego konta.
- Kliknij Usuń z portfolio.

- Potwierdź, klikając Usuń w oknie modalnym.

Instrukcje dotyczące konta
W ramach konta każdy właściciel lub administrator na koncie może usunąć je z portfolio:
- Zaloguj się na to konto.
- Kliknij nazwę konta w lewym dolnym rogu.
- Przejdź do Ustawienia > Ogólne > Konto.
- W sekcji Portfolio otwórz menu z trzema kropkami obok portfolio, które chcesz opuścić, i wybierz Usuń.

- Kliknij Usuń w oknie modalnym.

Dodatkowe źródła
- Jak dodać lub usunąć użytkownika portfolio
Dowiedz się, jak dodać lub usunąć użytkowników z portfolio.
- Zrozumienie raportowania portfolio
Dowiedz się więcej o narzędziach i funkcjach raportowania dla portfolio. Te funkcje umożliwiają łatwe agregowanie i analizowanie danych w wielu kontach (np. jeśli masz różne marki lub używasz oddzielnych kont dla różnych regionów).
- Zrozumienie ról użytkowników portfolio
Dowiedz się więcej o rolach i uprawnieniach użytkowników portfolio. W tym artykule przedstawiono zarówno stałe role użytkowników portfolio, jak i sposób tworzenia niestandardowej roli użytkownika.