Registrera skaparens samtycke och använd socialt användargenererat innehåll (UGC)
Premiumfunktion. Tillgängligt i den betalda planen Klaviyo social marknadsföring med Facebook-inloggning.
Registrera en skapares tillstånd att återanvända deras användargenererat innehåll (UGC) i Klaviyo och använd sedan innehållet i din marknadsföring via e-post, textmeddelanden och registreringsformulär.
Den här artikeln beskriver hur du registrerar samtycke för ett stycke användargenererat innehåll (UGC), hittar innehåll med samtycke, använder det i din marknadsföring och återkallar samtycke.
Planera och få åtkomst
Du behöver den betalda planen Klaviyo social marknadsföring med en Facebook Login-anslutning. Läs artikeln Använd biblioteket för socialt innehåll för information om hur åtkomst fungerar för olika autentiseringstyper.
Samtycke registreras på innehållsnivå. Varje innehållsdel får samtycke individuellt.
Länka en kreatörs profil
För att registrera samtycke måste skaparen ha en länkad Klaviyo-profil med en e-postadress eller ett telefonnummer. På fliken Behörigheter visar Klaviyo alla profiler som redan är länkade till skaparens Instagram-konto.
- Om en profil redan är länkad granskar du profilen som visas. Om den varken har en e-postadress eller ett telefonnummer öppnar du profilens länk och lägger till en innan du går tillbaka för att registrera samtycke.
- Om ingen profil är länkad anger du kreatörens e-postadress eller telefonnummer på fliken Behörigheter så att Klaviyo kan skapa en profil när du registrerar samtycke.
Registrera samtycke
Innan du registrerar samtycke ska du se till att du har fått tillstånd från kreatören genom din egen process. Klaviyo lagrar din registrering av kreatörens tillstånd, men samlar inte in samtycke från kreatören åt dig.
- I Klaviyo öppnar du Social i vänsternavigeringen och väljer Socialt innehåll.
- På fliken Användargenererat öppnar du det innehåll du vill återanvända.
- I detaljvyn väljer du fliken Behörigheter.
- Granska avsnittet Klaviyo-profilen och lägg till nödvändiga kontaktuppgifter enligt beskrivningen ovan.
- Markera kryssrutan med etiketten "Jag bekräftar att jag har fått samtycke från skaparen att använda detta innehåll i enlighet med tjänstevillkoren." Välj sedan Registrera samtycke.
Ditt ansvar när du registrerar samtycke:
Kunden bekräftar att dess organisation har inhämtat alla tillstånd, samtycken och andra rättigheter som krävs för att använda detta innehåll för avsedda ändamål, inklusive i sin marknadsföring, och att användningen av innehållet ska följa tillämpliga lagar, inklusive integritetslagar, samt rättigheterna för innehållsskaparen och alla personer som visas i innehållet. Kunden förstår att Klaviyo inte inhämtar eller verifierar dessa tillstånd för kundens räkning.
När innehållet har spelats in visas statusen Samtycke registrerat och det blir tillgängligt att använda i din marknadsföring. Det kan ta upp till cirka 1 minut innan innehållet visas i mediaväljaren.


Hitta innehåll med samtycke
Samtyckt användargenererat innehåll (UGC) är tillgängligt på två ställen:
- Bibliotek för sociala medier-innehåll. På fliken Användargenererat öppnar du Samtyckesstatus och väljer Insamlat för att se innehåll där samtycke har registrerats.
- Medieväljare. I e-post, sms, registreringsformulär och andra redigerare som stöds väljer du fliken Social i medieväljaren. För att bara visa användargenererat innehåll (UGC) som användaren har samtyckt till ställer du in Innehållstyp på Användargenererat. Kolumnen Innehållstyp skiljer användargenererat innehåll (UGC) från eget innehåll.
Använd innehåll som har getts samtycke till i din marknadsföring
När innehåll har registrerat samtycke kan du välja det i mediaväljaren och bädda in det direkt i dina:
- E-postkampanjer och flöden
- Sms-kampanjer och flöden
- Formulär
- med mera
Innehållet fungerar som vilken annan tillgång som helst i redigeraren. För instruktioner, se Använd ditt sociala innehåll i kampanjer, flöden och registreringsformulär

Återkalla samtycke
Du kan ta bort samtycke från ett innehåll när som helst, till exempel om en skapare återkallar sitt tillstånd eller om du inte längre vill använda innehållet. Om du återkallar samtycke tas de synkroniserade mediefiler som används i marknadsföring bort, så se över var innehållet används och ersätt det överallt där det används just nu.
- Öppna innehållet och gå till fliken Behörigheter.
- Välj Återkalla samtycke.
- Granska varningen och välj sedan Återkalla för att bekräfta.
När du återkallar samtycket tar Klaviyo bort innehållet från mediaväljaren och raderar dess synkroniserade mediefiler. Media som fortfarande refererar till en raderad fil kan sluta visas, även i tidigare skickade meddelanden.
Viktig information
- Samtycke registreras på innehållsnivå. Samtycke på skaparnivå, där allt innehåll från en skapare godkänns på en gång, är inte tillgängligt i dag.
- Du ansvarar för att skaffa rättigheterna att återanvända en skapares innehåll innan du registrerar samtycke. Klaviyo lagrar ditt register över skaparens tillstånd att återanvända deras innehåll, men inhämtar eller verifierar inte det tillståndet åt dig. Det här registret är separat från eventuellt marknadsföringssamtycke som du kan samla in från prenumeranter.
- Om du vill återanvända innehållet senare väljer du Spela in samtycke igen på fliken Behörigheter och följer sedan stegen för Spela in samtycke ovan.