Jak udostępniać rozmowy w Composer
Czego się dowiesz?
Dowiedz się, jak udostępnić rozmowę w Composer osobom w Twoim obszarze roboczym, aby mogły przeczytać Twoje prośby, odpowiedzi Composer oraz źródła, na których opiera się ta praca.
Udostępnianie pozwala członkowi zespołu śledzić dyskusję, która doprowadziła do rekomendacji, bez kopiowania rozmowy do innego dokumentu. Udostępniony link pokazuje wiadomości uwzględnione w momencie tworzenia lub aktualizowania udostępnienia; nie obejmuje automatycznie późniejszych wiadomości.
Kilka słów na początek
Możesz udostępniać tylko rozmowy, które rozpoczęto przez Ciebie. Otwórz Composer w obszarze roboczym, w którym utworzono rozmowę. Udostępnianie jest przeznaczone dla innych członków tego obszaru roboczego.
Przejrzyj wiadomości i odwołania, zanim udostępnisz je w swoim obszarze roboczym. Odbiorcy mogą przeczytać udostępnioną rozmowę, ale nie mogą jej kontynuować.
Udostępnij konwersację
- Otwórz rozmowę, którą chcesz udostępnić w Composer.
- Kliknij Udostępnij w nagłówku rozmowy.

- W oknie dialogowym Udostępnij rozmowę użyj kontroli dostępu obok swojego obszaru roboczego, aby umożliwić członkom obszaru roboczego wyświetlanie rozmowy.
- Kliknij Kopiuj link i wyślij link współpracownikom z zespołu, którzy muszą go przeczytać.
Tylko wiadomości uwzględnione w momencie utworzenia udostępnienia są widoczne pod tym linkiem. Możesz dalej pracować w oryginalnej konwersacji, bez automatycznego udostępniania kolejnych wiadomości.
Uwzględnij późniejsze wiadomości
Po udostępnieniu możesz zadać Composer kolejne pytanie lub doprecyzować jego rekomendację. Te późniejsze wiadomości domyślnie pozostają prywatne, mimo że wcześniejsza rozmowa jest udostępniona.
Aby uwzględnić nowsze wiadomości, ponownie otwórz Udostępnij w pierwotnej rozmowie i ręcznie zaktualizuj link udostępniania w oknie dialogowym. Zanim zaktualizujesz, przejrzyj nowe wiadomości: staną się częścią tego, co członkowie obszaru roboczego będą mogli przeczytać.
Na przykład udostępnij wstępną analizę kampanii do omówienia w zespole, a potem kontynuuj przeglądanie opcji prywatnie. Aktualizuj udostępniony materiał tylko wtedy, gdy chcesz, aby zespół zobaczył dodatkową dyskusję.
Co mogą zobaczyć odbiorcy
Odbiorcy mogą czytać wiadomości wymieniane między Tobą a Composer, wraz z odniesieniami, które Composer zawiera w swoich odpowiedziach. Podglądy kampanii, sekwencji i segmentów nie są obecnie widoczne we współdzielonej rozmowie.
Jeśli współpracownik musi przejrzeć wygenerowaną kampanię, sekwencję lub segment, nie polegaj na udostępnionej rozmowie, aby wyświetlić jej podgląd. Zorganizuj osobny przegląd tej pracy w Klaviyo.
Odbiorcy nie mogą wysyłać wiadomości uzupełniających we współdzielonej konwersacji. Udostępnianie daje im możliwość przeczytania dyskusji; Ty kontynuujesz pracę w oryginalnej konwersacji.
Jeśli udostępnianie jest niedostępne
Sprawdź, czy to Ty rozpocząłeś(-aś) tę rozmowę i czy jesteś w przestrzeni roboczej, w której została utworzona. Nie można udostępnić konwersacji, której właścicielem jest ktoś inny. Jeśli członek zespołu udostępnił Ci swoją rozmowę, poproś tę osobę, aby dołączyła dodatkowe wiadomości, które musisz zobaczyć.